Військовий розповів про успіхи на Харківському напрямку: ЗСУ відбили атаки росіян

Харківський напрямок: ЗСУ знищують понад 10 одиниць російської техніки щодня

Українські військові продовжують завдавати нищівних ударів по російській логістиці на Харківському напрямку, щодня знищуючи понад 10 одиниць ворожої автотехніки. Про це розповів речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Саранцева, російські окупанти на Харківському напрямку майже не використовують важку бронетехніку, покладаючись на автомобілі для перевезення військових, боєприпасів та інших вантажів. Це робить їх вразливими для української артилерії та реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), які активно полюють на ворожі транспортні засоби.

"На нашому напрямку ворог практично не застосовує техніку. Він застосовує лише автотехніку, яка виконує задачі логістики, тобто переміщення вантажів, особового складу. Ця техніка у нас досить активно знищується. Тобто майже щодня у нас понад 10 авто ми або знищуємо, або пошкоджуємо", — зазначив Саранцев.

Крім того, речник повідомив, що ворог обстрілює українські позиції з території Росії, використовуючи важку вогнеметну систему "ТОС-1А". Нещодавно зафіксовано застосування цієї системи поблизу населеного пункту Тихе під час спроб противника просунутися в районі Вовчанська.

Наразі у Вовчанську тривають запеклі вуличні бої. Російські загарбники роблять відчайдушні спроби просунутися на окремих ділянках, але ЗСУ тримають оборону.

Читайте також на порталі “Коментарі” - На Харківському напрямку протягом доби відбулося шість бойових зіткнень з російськими окупантами. Українські військові мужньо відбили п'ять атак в районах населених пунктів Тихе та Вовчанськ. На жаль, біля Вовчанська один бій все ще триває, але ситуація залишається під контролем українських сил.

Читайте также