Ворог просунувся на Харківщині: де тривають бої

Аналітики стверджують, що ворог мав успіхи на Куп’янщині

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що мета Росії: відтіснити українські війська від державного кордону з білгородською областю та наблизитися до Харкова на відстань досяжності ствольної артилерії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на зведення ISW.

За даними ISW, російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 11 серпня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Бої тривали на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Тихого 10 та 11 серпня.

"Харківська група військ України заявила 11 серпня, що підрозділи російського 153-го танкового полку (47-а танкова дивізія, 1-а гвардійська танкова армія, Московський військовий округ) та підрозділи російської 4-ї добровольчої штурмової бригади діють у районі Вовчанська.

Російські війська нещодавно підтвердили просування в районі Куп'янська на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 10 і 11 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, вказують на те, що російські війська просунулися на захід від Новоселівського (південний схід від Куп'янська). Російські блогери стверджують, що російські війська просунулися на північ від Піщаного, на захід від Табаївки та на південь від Берестового (все на південний схід від Куп'янська)", – зазначають у ISW.

У свою чергу аналітики проєкту DeepState в ніч з 10 на 11 серпня оновили мапу бойових дій та повідомили про просування ворога біля Піщаного, Стельмахівки на Харківщині, а також в Іванівці та Красногорівці на Донеччині.

"Кацапи намагаються оточити частину позицій Сил Оборони біля Стельмахівки та Піщаного. Північніше останнього населеного пункту противник спробує після оточення вийти на висоти північніше, що дасть їм нові можливості для подальшого наступу на Колесниківку". – зазначили в DeepState.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка Харківської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень склала десять ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Піщаного, Берестового та в напрямку Глушківки.

Про успіх однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.

Читайте также