Українські штурмовики пішли в контрнаступ на Харківщині: є успіхи

Третя штурмова наступає на Харківщині та повертає території

15 серпня внаслідок контратакувальних дій Третя окрема штурмова бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два км2. Про це офіційно повідомили на сторінці бригади в Ьелеграмі, пише портал "Коментарі".

Співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

"Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано", — командир бригади, полковник Андрій Білецький.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

"Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики", — командир бригади.

Інформацію про операцію не розголошували до цього часу з причин безпеки. Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

"Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної артилерії. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!" – йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Третій штурмовій анонсували "хороші новини" з Харківської області

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін анонсував хороші новини з Харківської області, де вони зараз працюють. Про це він написав у своєму телеграм-каналі, інформує портал "Коментарі". "Маємо хороші новини на своєму напрямку. В зоні відповідальності нашої Третьої штурмової на Харківщині були проведені успішні наступальні дії. Деталі згодом", – написав Жорін.

Читайте также