Що робиться з бізнесом у Харкові

За півроку у Харкові з’явилися тисячі нових підприємців

Протягом січня-липня 2024 року 7312 фізичних осіб-підприємців виявили бажання відкрити власну справу та офіційно зареєстрували бізнес у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, за цей же період 521 ФОП (переважно з деокупованих територій) обрав Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінив свою податкову адресу.

Водночас 6193 фізичних особи-підприємці протягом січня-липня припинили діяльність, а 522 ФОП перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду. Станом на 1 серпня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала понад 119 тис. осіб.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку підкреслили, що, попри виклики воєнного часу, харківські підприємці шукають нові можливості для активізації своєї діяльності та розвитку, а міська влада намагається акумулювати всі можливі ресурси для повернення бізнесу в Харків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харківщина підтримує бізнес: відкрито перший регіональний офіс "Зроблено вУкраїні"

Харківщина стала 15-м регіоном, де запрацював 18-й офіс програми "Зроблено в Україні", спрямованої на підтримку та розвиток вітчизняного бізнесу. Як повідомив заступник директора Державного центру зайнятості Денис Олійник, до кінця року такі офіси з'являться у всіх філіях центру зайнятості в районах області.

Новий офіс стане єдиним місцем, де підприємці та ті, хто тільки планує розпочати власну справу, зможуть отримати консультації з усіх державних та регіональних програм підтримки. Це значно спростить процес отримання допомоги та дозволить зосередитися на розвитку бізнесу.

Читайте также