Мер Харкова повідомив приємну новину для харківського бізнесу

У Харкові подовжили дію рішення про звільнення підприємців від деяких податків

Рішенням сьогоднішньої сесії Харківської міської ради було пролонговано звільнення усіх місцевих підприємців від сплати податку на нерухомість, на землю та єдиного податку для ФОП 4 групи до кінця 2024 року. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов за підсумками сесії, інформує портал "Коментарі".

"Харків, ймовірно, єдине місто в Україні, а можливо, і у світі, яке пішло на такий сміливий крок заради підтримки підприємницької сфери, навіть ціною втрат значних надходжень до міського бюджету. Адже ми розуміємо, наскільки важливими є ці пільги в умовах війни та що завдяки їм власники бізнесів матимуть можливість інвестувати більше обігових коштів у розвиток своєї справи", – зазначив мер Харкова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що робиться з бізнесом у Харкові

Протягом січня-липня 2024 року 7312 фізичних осіб-підприємців виявили бажання відкрити власну справу та офіційно зареєстрували бізнес у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, за цей же період 521 ФОП (переважно з деокупованих територій) обрав Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінив свою податкову адресу. Водночас 6193 фізичних особи-підприємці протягом січня-липня припинили діяльність, а 522 ФОП перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду. Станом на 1 серпня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала понад 119 тисяч осіб.

Читайте также