Володимир Зеленський у Харкові підписав важливу для міста угоду з Нідерландами

Угода посилить захист України та Харкова

Сьогодні Президент України разом з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте підписали двосторонню безпекову угоду між двома країнами. Про це Володимир Зеленський повідомив у соцмережах, інформує портал "Коментарі".

Зустріч відбулася у Харкові. Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років.

Документ містить потужний військовий блок, який передбачає надання Україні сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Пріоритет – у наданні ППО, артилерії, бронетехніки, у підтримці морських і далекобійних спроможностей та, зокрема, Повітряних сил.

Угода також визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів, з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил Збройних Сил України.

Угода формалізує принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти Росії, примушення її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності.

Згідно з документом, Нідерланди також підтримують майбутнє членство України в ЄС і НАТО.

Також Глава Української держави та Прем’єр-міністр Нідерландів взяли участь у засіданні військового кабінету.

Володимир Зеленський та Марк Рютте поспілкувалися з міністром оборони Рустемом Умєровим, Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та командувачем Повітряних сил ЗСУ Миколою Олещуком. Представники української армії розповіли про поточну ситуацію на полі бою, особливості російських повітряних обстрілів.

Також вони поінформували про критичні потреби Сил оборони у снарядах, засобах ППО та бронетехніці. Окремо обговорили потреби сил ППО для захисту Харкова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Куп’янському напрямку продовжуються м’ясні штурми

Російська армія накопичила на Куп’янсько-Лиманському напрямку приблизно 80 тисяч військових та продовжує штурмувати позиції Сил оборони. Про це в етері "Суспільне. Спротив" розповів начальник пресслужби бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов, інформує портал "Коментарі". Військовий зазначив, що окупанти не змінюють свою тактику на цих напрямках.

Як росіяни використовують свої підрозділи та як кидають їх на вірну смерть – читайте за посиланням.

Читайте также