На пенсіонерів ВПО “полюють” шахраї

Як не потрапити в руки шахраїв

У Міністерстві внутрішніх справ України попередили українців про чергову шахрайську схему. Під прицілом пенсіонери ВПО - зловмисники просять їх повідомити реквізити банківських карток, повідомляють “Коментарі”.

“Шахраї телефонують пенсіонерам та представляються співробітниками Пенсійного фонду. Просять вказати банківську інформацію. Це нібито необхідно для ідентифікації та продовження виплат”, - зазначили у міністерстві.

Зазначається, що у Пенсійному фонді України наголошують, що не використовують таких відомостей у процесі підтвердження особи. “Це не передбачено жодним нормативним документом. Процедура ідентифікації пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами, проходить особисто, за допомогою Дія. Підпис або у режимі відеоконференцзв'язку”, - йдеться в повідомленні. 

У МВС дали поради, як вберегти себе:

  • Завершіть розмову. За необхідності зв'яжіться з Пенсійним фондом та службою підтримки банку для уточнення необхідних деталей. 

  • Не повідомляйте дані банківської картки: номер, термін дії, СV-коди, PIN-коди, пароль для входу в онлайн-банкінг, паролі та коди, надіслані в СМС.

  • Якщо ви мали необережність передати дані шахраям, терміново заблокуйте картку. 

  • Повідомте про шахрайство у поліцію. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що раніше жителів Харківської області попереджали про шахраїв - вони видурюють гроші у людей, які чекають допомоги від держави (стара схема по-новому).

Поліція застерігає, що “закон” про виплати 6 500 та 13 200 гривень громадянам – це нова шахрайська “схема”: тільки за добу в Україні ошукали більше десятка громадян на загальну суму понад 200 тисяч гривень.


Читайте также