Підприємець намагався “заробити” на ремонті укриття однієї з гімназій Харкова

Що загрожує підприємцю за вчинене порушення

У Харкові підприємець планував нажитися на ремонті укриття в одній з гімназій - він забезпечив внесення в офіційну документацію недостовірних відомостей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно підприємця. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У прокуратурі зазначили, що у листопаді 2022 року між одним з департаментів Харківської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо виконання ремонтних робіт в укритті гімназії, розташованої в Індустріальному районі м. Харкова.

“Підприємець, діючи з метою наживи, забезпечив внесення в офіційні документи недостовірних відомостей, завищивши нормативні обсяги витрат на майже 1200 людино-годин”, - йдеться у повідомленні. 

Надалі на підставі офіційного документа, наданого обвинуваченим, на рахунок підрядника надлишково перерахували майже 200 тисяч гривень бюджетних коштів. Обвинувачений своїми діями завдав збитків Харківській міській територіальній громаді.

Підприємця судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

“Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, - уточнили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові викрили псевдоволонтера, який брав передплату за евакуацію мешканців Харківщини. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте также