Масштабні пожежі виникли на Харківщині (ФОТО)

Причини виникнення масштабних пожеж в Харківській області

У Куп'янському районі Харківської області масовані ворожі обстріли спричинили дві лісові пожежі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

У неділю, 14 квітня, протягом дня ворог завдавав масованих артилерійських ударів по прифронтових населених пунктів Куп'янщини. Внаслідок ворожих ударів на околиці сіл Курилівка та Подоли Куп’янського району виникло дві пожежі у лісових масивах. 

“На час прибуття вогнеборців до с. Курилівка лісова пожежа встигла розповсюдитись на площу близько 0,5 гектара. А у с. Подоли площа загоряння складала близько 200 квадратних метрів. О 19:20 усі осередки займання були ліквідовані”, - повідомили у ДСНС.

З вогнем загалом боролись три оперативних відділення ДСНС. Рятувальники запобігли розповсюдженню полум'я на більшу площу, а також поруч розташовані житлові будівлі. Жертв та постраждалих немає.

Загалом за добу, станом на 15 квітня, рятувальники загасили 15 пожеж в екосистемах на загальній площі близько 7,5 гектари. Залучались підрозділи ДСНС та вогнеборці місцевих і добровільних пожежних команд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що по Харкову та області оголосили несприятливий прогноз. Щонайменше до 17 квітня збережеться високий рівень пожежної небезпеки. Надзвичайна пожежна небезпека – погодні умови за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню).


Читайте также