Обстріляна школа у Харкові працювала з порушеннями закону – Ігор Терехов

У школі не було дітей, лише через вихідний

Приватний заклад освіти, який 23 червня був пошкоджений внаслідок обстрілів у Шевченківському районі, працював із порушенням чинного законодавства.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі" з посиланням на Харківську міську раду. За його словами, міська влада неодноразово зверталася до відповідних органів для врегулювання цього питання.

"В цьому закладі працювала і школа, і дитячий садок. Було кілька попереджень. Ми зверталися до обласної військової адміністрації, бо вони мають відповідні важелі впливу. Але заклад продовжував працювати. На щастя, сьогодні дітей там не було, бо вихідний", - зазначив Ігор Терехов.

Мер наголосив, що освітній процес у комунальних закладах організований виключно в сертифікованих укриттях із дотриманням усіх заходів безпеки.

Наслідки влучання росіян по школі в Шевченківському районі Харкова. Фото: Суспільне.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Масований обстріл Харкова та Харківської області: є загиблі, поранені та руйнування

За неділю, 23 червня, населені пункти Харківської області, у тому числі і Харків, піддалися сильним обстрілам, ракетами та керованими авіабомбами. Внаслідок ударів є численні руйнування, загиблі та поранені цивільні мешканці. Також поранено рятувальника ДСНС. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

15:00 м. Харків, Шевченківський район, заклад освіти. Внаслідок обстрілу КАБ частково зруйновано двоповерхову будівлю. Постраждали 4 людини (з них одна дитина 15 років).

Холодногірський район. Внаслідок обстрілу зруйновано 2 приватні будинки. Горів гараж та господарча споруда. Загинула 1 людина, 8 людей постраждало (з них одна дитина 16 років).

Київський район. Два влучання у будівлю неексплуатуємого цеху підприємства.

Загалом постраждали 12 людей (з них 2 дитини та 1 співробітник ДСНС). Загинула 1 людина. Електропостачання по Харкову відновлено в повному обсязі.

Читайте также