Ворог вперше вдарив по Харкову фугасними авіабомбами

Війська рф вперше для ударів по Харкову використали ФАБ-500 з УМПК: постраждали пʼять людей

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 27 червня близько 15:00 зс рф завдали авіаудари по Київському району м. Харкова.

Пошкоджено приватні будинки, корпуси і гуртожитки вищого навчального закладу, а також пошкоджені вікна та ворота пожежно-рятувальної частини. Особовий склад та техніка ДСНС не постраждали.

Постраждали пʼять людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що учора російські військові вперше для ударів по Харкову використали ФАБ-500 з УМПК. Попередньо, атаки були завдані з н.п. майський бєлгородської області рф.

Одна з ФАБ-500 з УМПК влучила у стіну приватного житлового будинку і не здетонувала. Фахівці ДСНС вийняли підривний пристрій та витягли з подвір'я нерозірваний снаряд. У будинку на момент влучання знаходився 10-річний хлопчик, він, на щастя, не постраждав.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених зс рф.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти вдарили по Харкову: що відомо

Учора близько 15:53 у Харкові пролунали вибухи. У місцевих пабліках повідомлялося про задимлення після прильоту.

Міський голова Харкова Ігор Терехов о 16:02 підтвердив, що було влучання.

"Ворог знову нищить освітню інфраструктуру міста. Сьогоднішній удар прийшовся по одному з корпусів вищого навчального закладу Харкова", – написав мер.

Ігор Терехов о 16:16: "За уточненою інформацією - постраждали не корпуси навчального закладу, а район житлової забудови. Потрапляння у приватні житлові будинки. Деякі з них зруйновані. Попередньо постраждав і гуртожиток одного з наших вишів. Інформації щодо загиблих та постраждалих не надходило".

Де саме сталося влучання та інші подробиці – за посиланням.

Читайте також: У Харківській області ухвалили ряд важливих рішень – Синєгубов

Читайте также