БЕБ розгромило "тютюнову мафію": як детективи викрили підпільний бізнес у Харкові

У Харкові викрито підпільну тютюнову імперію: вилучено контрафакту на мільйони

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) на Полтавщині викрили масштабну схему незаконного виробництва та збуту тютюнових виробів. Харків'янин перетворив власний будинок на склад контрафакту, завдавши державі збитків на понад 4 мільйони гривень. Про це повідомили в БЕБ. 

Детективи БЕБ провели ретельне розслідування, встановивши схему роботи підпільного бізнесу та зібравши достатньо доказів для обшуку. Правоохоронці виявили, що протягом тривалого часу зловмисник діяв в обхід закону, не маючи жодних ліцензій та дозволів на виробництво та реалізацію тютюнових виробів. Він закуповував великі партії контрабандних сигарет та електронних пристроїв, які потім збував через нелегальні канали.

Під час обшуку, проведеного детективами БЕБ, у будинку харків'янина було виявлено великий асортимент контрафактної продукції. Серед вилученого – тисячі пачок сигарет без акцизних марок, різноманітні моделі електронних сигарет, а також величезна кількість рідин для вейпінгу.

За попередніми оцінками експертів, вартість вилученої продукції перевищує 4 мільйони гривень. Наразі на всю вилучену продукцію накладено арешт, а матеріали кримінального провадження вже передано до суду. 

“На вилучену продукцію накладено арешт. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Полтавській області. Процесуальне керівництво – Полтавська обласна прокуратура”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що у Немишлянському районі Харкова правоохоронці виявили порушення правил торгівлі тютюновими виробами - поліцейські вилучили безакцизний товар.

Читайте также