У прокуратурі Харкова повідомили про стан постраждалих та руйнування

Сьогодні окупанти завдали удару по центру Харкова

О 09:55 було нанесено ракетний удар по центральній частині міста Харків, а саме по Шевченківському району. Попередньо, удар було нанесено ракетою "Іскандер" з території рф. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформує портал "Коментарі".

Станом на зараз відомо про п’ятьох травмованих людей, у трьох з них гостра реакція на стрес, ще двоє травмованих мають вивихи, черепно-мозкові травми, акубаротравми.

Наразі продовжується збір інформації про травмованих, а також правоохоронцями та вибухотехніками ведуться роботи з вилучення уламків боєприпаси для точного встановлення, чим саме били по місту.

Внаслідок вибуху в семи багатоквартирних будинках, офісних приміщеннях було пошкоджено фасади та вибито вікна. 10 автомобілів було пошкоджено.

В одній з будівель, куди було здійснено влучання, можуть знаходитися люди під завалами, зазначив речник прокуратури.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов показав перші кадри з місця влучання ворожої ракети.

Комунальні служби усувають наслідки ворожого обстрілу в Шевченківському районі.

Бригади КП "Харківспецбуд" закривають контури у квартирах. КП "Житлокомсервіс" обстежує будинки на наявність пошкоджень.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Обстріл Харкова: що відомо

У Харкові близько 10 години ранку пролунали вибухи. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що відбувається обстріл міста та закликав усіх перебувати в укриттях.

"Окупанти вдарили по центральній частині міста Харків.

Екстрені служби виїхали на місце влучання", – написав Синєгубов о 09:59.

Мер Харкова Ігор Терехов також повідомив про удар по центральному району міста.

"Щільна житлова забудова. Пожежа. Щодо руйнувань та жертв інформація уточнюється", – написав мер.

О 10:20 Терехов повідомив, що внаслідок ракетного удару по центру Харкова постраждала будівля поліклініки. Наразі інформація щодо поранених та руйнування уточнюється.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив, що за попередніми даними для ударів по Харкову терористи застосували "Іскандер".

Читайте также