Мешканець Харківщини, який вважав, що Харків – російське місто, постане перед судом

Чоловік на проросійських інтернет-майданчиках принижував українських бійців

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, вчиненому повторно (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Обвинувачений — мешканець селища Пісочин Харківського району. За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України він підтримував на просторах інтернету державу-агресора.

У месенджері "Телеграм" чоловік вступив у проросійські групи, де активно коментував пропагандистські пости.

Під однією з публікацій він написав наступне: "Харьков – русский город. И теперь из-за того, что с 2014-го года понаехали сюда всякие, для которых Бандера это батько, приходится их выкуривать ракетами. Другого выхода нет, сами уходить не хотят".

Також чоловік у своїх коментарях на кремлівських майданчиках називав військовослужбовців ЗСУ "террористами" та іншими образливими словами. Він додав, що українським бійцям, на його думку, краще одразу потрапляти у полон російської армії. Такі характеристики демонструють зневажливе ставлення обвинуваченого до українських військових та водночас імпліцитно підкреслюють значущість і перевагу військових формувань рф.

Чоловіка судитимуть у Харківському районному суді Харківської області. Фігуранту загрожує до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводив СВ відділення поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області будуть судити командира роти: що він скоїв

Слідством встановлено, що 36-річний командир роти, розуміючи обсяг влади і своїх службових повноважень  довів до своїх підлеглих, що за грошову вигоду може вирішувати їх проблеми. Погоджувати рапорти на відпустку, не створювати штучні перешкоди під час проходження військовослужбовцем військової служби, не направляти військовослужбовця на складні завдання, не наказувати за дисціплінарні, адміністративні  порушення. Або навпаки, якщо підлеглі не будуть згодні давати неправомірну вигоду у виді грошових коштів. Що йому за це буде – читайте за посиланням.

Читайте также