У Харкові на ремонті укриття могли вкрасти півтора мільйони гривень

Заволодів бюджетними коштами на суму 1,5 млн гривень на ремонті укриття — у Харкові викрито підприємця

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру директору підприємства за фактами заволодіння  чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2022 року підприємство взяло на себе зобов’язання провести ремонт укриття, розташованого на території спортивного комплексу в Індустріальному районі м. Харкова. Встановлено, що об’єми і вартість фактично виконаних робіт не відповідають даним, зазначеним у проєктно-кошторисній та звітній документації.

Підозрюваний вніс недостовірні відомості в документи та особисто підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, завищивши вартість використаних матеріалів та їхні обсяги, достовірно знаючи, що частина робіт взагалі не виконувалась. У подальшому на підставі цих документів на рахунок підрядника надлишково перераховано майже 1,5 млн гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків замовнику.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу і встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування — ВП №1 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині хотіли "заробити" на "єВідновленні"

В Ізюмському районі у період 2023-2024 років правоохоронці виявили факти оформлення документів з фейковими відомостями для подальшого отримання державної компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресіі рф через програму "єВідновлення". Насправді нерухоме майно не зазнало жодних пошкоджень чи руйнувань з моменту повномасштабного вторгнення ворога.

Читайте также