«Дружина» з інвалідністю виїжджала до чоловіків для фіктивного одруження: подробиці

«Кохання на папері»: викрито схему втечі ухилянтів за 5000 доларів США через фіктивний шлюб

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 29-річній жінці в організації та сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Фігурантка кримінального провадження — мешканка с. Андрушівка Вінницької області, яка має другу групу інвалідності. За даними слідства, жінка розміщувала оголошення в групі у соціальній мережі "Facebook" з метою укладання фіктивного шлюбу з чоловіками для уникнення ними мобілізації з подальшим виїздом за кордон.

Підозрювана самостійно приїжджала з Вінниччини до "клієнтів" для оформлення "шлюбу" за місцем їх проживання.

За таку "послугу" фігурантка оголошувала ухилянтам суму у розмірі 5000 доларів США.

Правоохоронці викрили жінку у Харкові після укладення фіктивного шлюбу з черговим "клієнтом".

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканка Харкова заховала нареченого-ухилянта у спинці автокрісла (ФОТО, ВІДЕО)

Правопорушника прикордонники виявили в автомобілі марки "Мерседес", яким на виїзд з України прибула жителька Харкова. Для перетину кордону українка обрала пункт пропуску "Солотвино". Окрім запакованого у сховок 34-річного нареченого, у закордонну подорож 29-річна водійка взяла із собою свою маму та бабусю. Посадивши родичок на заднє сидіння автівки, жінка розраховувала, що прикордонний наряд не зможе виявити прихованого у спинці чоловіка.

Читайте также