Харків’янин вбив рідну матір та не визнав провину на суді

9 років за ґратами проведе чоловік, який вбив рідну матір

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 41-річного чоловіка  в умисному вбивстві, повʼязаного з домашнім насильством (ч. 1 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді девʼяти років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Трагедія сталась 14 березня 2020 року у квартирі по вул. Танкопія у Харкові. Через сварку на побутовому ґрунті син спочатку побив матір руками та ногами, а потім завдав їй ножові поранення у грудну клітину. Від отриманих травм жінка померла на місці.

Сусіди почули крики про допомогу та викликали поліцейських. Коли правоохоронці потрапили до квартири, вони побачили вже мертву жінку, яка лежала на підлозі зі встромленим ножем у грудях.

У цей час син почав кричати "граната", кидати у поліціянтів побутові предмети. Він витягнув ніж з тіла матері та почав погрожувати поліцейським. Завдяки злагодженій та скоординованій роботі правоохоронців фігуранта вдалось обеззброїти та затримати на місці.

У судовому засіданні чоловік свою вину не визнав. Він "пояснив", що мати вдарилась об велотренажер у квартирі, впала та померла. Щодо замоченого рушника у крові у ванній кімнаті зловмисник сказав, що матір порізала собі руки, а він зупиняв їй кров.

Докази, надані стороною обвинувачення, підтвердили вину вбивці.

Крім того, під час слідства правоохоронці зʼясували, що син часто підвищував голос на мати та здійснював стосовно неї психологічне насильство.

27 серпня 2024 року Жовтневий районний суд м. Полтави виніс щодо фігуранта вирок. На рішення суду він очікував, перебуваючи під вартою.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Читайте также