На Харківщині перевірили будинок: що там сталося

Попередня інформація про вибух побутового газу не підтвердилася

У понеділок, 29 січня, у приватній оселі у м. Лозова стався вибух. За попередніми даними рятувальників, вибухнув побутовий газ.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області

Прибувши на місце події, рятувальники провели обстеження і виявили пошкодження стіни будинку, його даху, а також вікон та дверей. Пожежі не зафіксовано, постраждалих не було. 

У Харківській філії “Газмережі”, повідомили, що о 5 ранку на адресу аварійно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про вибух, що стався в одному з приватних житлових будинків м. Лозова. 

Фахівці Лозівської дільниці Харківської філії “Газмережі” виїхали на місце аварії та обстежили газові комунікації будинку. 

“Встановлено наступне: система газопостачання будинку, газові прилади та автоматика безпеки опалювального котла знаходяться у технічно-справному стані. Місця можливих витоків газу відсутні. У житловому будинку встановлено тільки опалювальний прилад. Приміщення, де встановлено опалювальний прилад руйнацій не зазнало. Газова плита розташована у літній кухні та також знаходиться у технічно-справному стані”, - повідомили у компанії.

Також спеціалісти зазначили, що вибух не пов'язаний з використанням природного газу у побуті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова та області пояснили, на які потреби Харківська та Харківська міська філії “Газмережі” спрямовують кошти, отримані від споживачів за розподіл газу.

Детальніше про витрати компаній читайте за посиланням.

Читайте также