Пухнаста гвардійка Мальта запобігла трагедії у Харкові

20 різноманітних гранат одночасно намагався провезти у Харків правопорушник, якого викрила пухнаста гвардійка Мальта

Службова собака Мальта під час перевірки на блокпосту на в’їзді до Харкова виявила небезпечний багаж в одній з автівок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію 5-ї Слобожанської бригади Національної Гвардії України.

Найбільш резонансний випадок трапився у середу, 10 січня. О 14:05 на блокпосту на в'їзді в м. Харків з боку м. Зміїв під час фільтраційних заходів мобільною кінологічною групою  5-ї Слобожанської бригади для перевірки була зупинена автівка Volkswagen Transporter 4 на єврономерах та під керуванням чоловіка 1988 року народження. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля було виявлено: 18 гранат Ф1, дві гранати інших видів, одна протипіхотна міна спрямованого ураження, 23 універсальні запали системи Віцені та Беднякова, 1738 штук набоїв калібру 5,45, тротилові шашки вагою 1 кг, 8 головних детонаторів КТМ подвійної ударної дії з двома установками на миттєву та інерційну дію, що призначається для осколкових і осколково-фугасних снарядів малих і середніх калібрів, та 8 мінних детонаторів.

Буквально через 5 хвилин – о 14:10 – на тому ж блокпосту під час перевірки автівки Nissan NOVARA на єврономерах, під керуванням чоловіка 1995 року народження кінологом зі службовим собакою Лорд в кузові автомобіля було виявлено: 5 гранат різного виду, один постріл осколковий гранатометний, 36 детонаторів різного виду, 3 метри вогневого шнура, 3,4 кг тротилу та 400 г пластиду.

12 січня об 11:40 на блокпосту на в‘їзді в м. Харків з боку м. Чугуїв для перевірки був зупинений автомобіль Mitsubishi L200 на єврономерах, під керуванням чоловіка 1997 року народження. Під час огляду автівки кінологом зі службовим собакою Ерік в багажному відділенні було виявлено 125 підривачів МВП-62М виробництва росії для найпоширеніших протитанкових мін ТМ-62.

По кожному випадку на місце виявлення зброї або наркотиків викликалась слідчо-оперативна група Національної поліції України. Нелегальні перевізники зброї, вибухівки, наркотиків затримані, проти них порушені 24 кримінальні справи за статтями 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального Кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що відбувається на Куп’янському напрямку станом на 16 січня

Окупанти не полишають спроб пробитися біля Синьківки та б’ють з авіації, де відбувається наступ – читайте за посиланням.

Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Читайте также