Без кондиціонерів та освітлення: мешканців та бізнес Харківщини попередили

Через значні руйнування в енергосистемі мешканців громади просять обмежити користування електроприладами

Згідно розпорядження Кабінету міністрів, органи держвлади мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Також рекомендовано бізнесу, правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу".

У громаді зазначили, що на сьогоднішній день, через пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російських обстрілів тимчасово вимкнено вуличне освітлення на території міста Балаклія до стабілізації ситуації на енергообʼєктах області.

"Також звертаємось до бізнесу Балаклійської громади обмежити використання кондиціонерів та енергоємного обладнання.

Ситуація в енергетиці залишається складною. росія зруйнувала 50% нашої спроможності генерації електроенергії, в робочому стані перебувають лише 27% українських ТЕС", – повідомили у Балаклійській МВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог на фронті продовжує штурмувати Вовчанськ: де ще триває наступ

На Харківському напрямку за минулу добу відбулися чотири безуспішні атаки ворога в районах Вовчанська та Глибокого. Українські військові продовжують проводити заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

На Куп'янському напрямку противник намагався відтіснити наші підрозділи із займаних позицій в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане та Берестове. Успіху не мав.

Чи допущено втрати позицій та територій – читайте за посиланням.

Читайте также