У Харкові з ректорами вишів обговорили питання мобілізації

Маємо не допустити маніпуляцій, пов'язаних із здобуванням освіти й ухиленням від служби в армії – Олег Синєгубов

На Харківщині провели зустріч із ректорами університетів, де начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив про недопущення маніпуляцій, пов'язаних із здобуванням освіти й ухиленням від служби в армії.

"Сьогодні питання захисту України – на першому місці. Мобілізаційний процес триває, і ми маємо зробити все можливе, аби не допустити маніпуляцій, пов'язаних зі здобуванням освіти й ухиленням від служби в армії", – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА закликав ректорів університетів області провести наради з працівниками навчальних закладів щодо недопущення випадків умисної маніпуляції умовами здобуття освіти з метою отримання відстрочення військової служби та приділити особливу увагу цьогорічному процесу набору абітурієнтів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харків’ян, які загинули через військову агресію, ховатимуть безкоштовно

З бюджету Харківської міської територіальної громади відшкодовуватимуться витрати на поховання на міських кладовищах харків’ян, які загинули (померли) внаслідок збройної агресії рф.

Сьогодні, 2 липня, на позачерговій сесії міськради депутати затвердили Програму організації безоплатного поховання загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань, а також цивільних осіб, загиблих (померлих) в результаті ворожих обстрілів та руйнувань, спричинених військовою агресією рф проти України, на 2024-2027 роки.

Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Мешканцям Харківщини оголосили про сувору заборону

У зв'язку з надзвичайно сухою та спекотною погодою, у більшості областей України, зокрема й на території Полтавської та Харківської областей, переважає найвищий – 5 рівень пожежної небезпеки. Про це повідомили у Слобожанському лісовому офісі, інформує портал "Коментарі". Що саме не можна робити – читайте за посиланням.

Читайте также