Харків не залишиться без тепла: скільки котелень збудують до зими

Енергетична незалежність Харкова: місто встановлює 141 джерело енергії

Харків активно готується до наступного опалювального сезону. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що до початку зими у місті буде встановлено 141 новий об'єкт вироблення енергії. Це включає генераційні та когенераційні установки, а також блочно-модульні котельні, що забезпечать місто теплом та електроенергією.

Мер розповів, що напередодні відбулася нарада за участю Президента України Володимира Зеленського, присвячена підготовці Харкова до опалювального періоду. Зокрема, на заході обговорювалися напрацювання міста у сфері децентралізації систем тепло-, водо- та енергопостачання.

Ігор Терехов запевнив, що комунальні підприємства міста працюють у посиленому режимі, щоб вчасно завершити всі роботи. Вже проведені тендери на закупівлю необхідного обладнання, і поки воно виготовляється, комунальники активно готують фундаменти та підводять комунікації.

"Сьогодні наші комунальні підприємства працюють над цим практично в цілодобовому режимі. Ми провели тендерні процедури й очікуємо обладнання, бо потрібен певний час на його виготовлення. А тим часом заливаємо фундаменти, підводимо мережі", - розповів Ігор Терехов.

Мер Харкова підкреслив, що наступного року місто продовжить курс на децентралізацію систем життєзабезпечення. Це дозволить не лише забезпечити стабільність постачання тепла та електроенергії, але й підвищити енергоефективність та знизити залежність від централізованих систем.

Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський відвідав військових на Харківському напрямку та відзначив День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Про це він повідомив у соцмережах. Під час візиту на передовий командний пункт Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у районі Вовчанська, глава держави особисто вручив державні нагороди військовослужбовцям, які відзначилися героїзмом та професіоналізмом

Читайте также