У Харкові викрито корупційну схему вступу до магістратури

10 тисяч доларів США, щоб стати магістром: завідувача кафедри харківського вишу викрито на хабарі

У Харкові затримано завідувача кафедри одного з університетів за підозрою у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 10 000 доларів США. За даними слідства, науковець вимагав гроші за забезпечення безперешкодного вступу на навчання до магістратури, обіцяючи "підтримку" під час вступної кампанії та вирішення всіх "проблемних питань".

Хабарник обіцяв вирішити питання з мобілізацією

Завідувач кафедри переконував потенційного вступника, що без хабара той не зможе вступити до вишу. Крім того, науковець обіцяв вирішити питання з уникненням мобілізації до лав ЗСУ.                                                                                                                   

Затримання "на гарячому"

Підозрюваного затримали "на гарячому" одразу після отримання ним зазначеної суми коштів. Наразі вирішується питання про обрання йому  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


“Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні. 

Досудове розслідування у справі проводить Харківське районне управління поліції №1, оперативний супровід здійснює 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Раніше “Коментарі” писали, що Харківська обласна прокуратура передала до суду справу ексректора вищого навчального закладу, який звинувачується у розтраті майна та службовому підробленні.

Читайте также