У Харкові люди не задоволені перейменуванням: є звернення до влади

Люди створили декілька петицій щодо перейменування у Харкові

У Харкові на сайті електронних петицій до Харківської міської ради триває збір підписів за деякі пропозиції щодо перейменувань у місті. А саме, автори петицій не задоволені перейменуванням проспекту Гагаріна на Аерокосмічний, а також станції метро "Індустріальна".

Так, автор петиції Артур Єдамов просить врахувати думку громадськості та повернути історичну назву Аерокосмічному проспекту – Зміївський Шлях.

"Поточна назва проспекту (Аерокосмічний) має ряд недоліків.

Перший недолік – ця назва складно вимовляється. Другий – дублювання назви, бо вже існує вулиця Космічна, внаслідок чого можуть бути логістичні проблеми.

Назва Зміївський Шлях існувала до 1961 року і вказувала на напрям в сторону міста Зміїв, що залишається актуальним сьогодні і може позитивно впливати на міську навігацію", – зазначає автор петиції.

Інша петиція створена Владиславом Кучуком щодо перейменування станції метро "Індустріальна" на "Зелений Гай".

"Раніше станція метро "Індустріальна" знаходилась на місці Імені Олександра Масельського. Зараз станція метро "Індустріальна" знаходиться на колишній станції метро "Пролетарська". У зв'язку з цим деякі люди плутаються. Поруч знаходиться Парк культури та відпочинку з назвою Зелений Гай. У честь цього парку я пропоную перейменувати станцію метро "Індустріальна" на станцію метро "Зелений Гай", – пише автор петиції.

Крім того, Роман Єрьоменко створив петицію щодо перейменування міського парку імені Фаріза Сафарова на парк імені Героя України Олега Фадєєнко.

"З початку війни у 2022 році, Олег став на захист рідного міста та області у складі спецпідрозділу ГУР МО "Кракен". Він брав участь у звільненні Харкова та області, звільняв такі населені пункти як: Ольховка, Руська Лозова, Прохода, Пітомник, Старий Салтів. Після успішного контрнаступу в Харківській області боровся на найзапекліших напрямках фронту. Виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку у складі 3-ї окремої штурмової бригади на посаді командира окремого взводу розвідки, Олег отримав смертельне поранення. 02.07.2023 року під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку прикриваючи своїх побратимів, в результаті важких поранень отриманих внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Олег загинув, віддавши своє життя за незалежність України та свободу майбутніх поколінь", – пише автор звернення.

Підтримати петиції можна за посиланням.

Читайте также