У Харківському водоканалі зробили заяву стосовно екологічної катастрофи

Якість води у кранах харків’ян не зміниться

У Харківському водоканалі заспокоїли мешканців міста щодо екологічної катастрофи, що сталася у Харкові через події 9 лютого. У Комунальному підприємстві заявили, що водозабори підприємства знаходяться вище за місцем впадання річки Уди в річку Сіверський Донець, тому якість води у кранах харків’ян не зміниться.

"З огляду на цю складну ситуацію одночасно посилили лабораторний щоденний контроль якості водопровідної води на всіх контрольних точках відбору в місті. Продовжуємо працювати у посиленому режимі, та питанням ретельної перевірки якості води приділяємо підвищену увагу. Щодня відбираємо понад 35 проб води, які перевіряємо за всіма обов'язковими параметрами відповідно до програми виробничого контролю. Якість водопровідної води, що надходить до квартир харків'ян, залишається на належному рівні", - зазначили на підприємстві.

У водорозбірні вуличні колонки подається лише вода з водопровідної системи, пряме попадання у мережі річкової води виключено. Підприємство має у своєму розпорядженні необхідний запас реагентів для очищення води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Після обстрілу 9 лютого по нафтобазі Харкова стався виток нафтопродуктів в екосистему

9 лютого у Харкові ворожі безпілотники влучили в одну з нафтобаз в Немишлянському районі міста, внаслідок чого сталася масштабна пожежа на самій базі, а також згоріла ціла вулиця – близько 15 будинків, де загинули семеро людей, серед них троє дітей.

Вже пізніше у соцмережах почали публікувати фото річки, де помітні сліди нафтопродуктів. Почалися перевірки даного факту. За даними Державної екоінспекції виток небезпечної речовини стався в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків.

Учора ввечері Харківська обласна військова адміністрація опублікувала офіційне повідомлення щодо "екологічної катастрофи", про яку пишуть у соцмережах – читайте за посиланням.

Читайте также