Дитині з прифронтового міста, яка отримала поранення при обстрілі, видали перший паспорт

Дівчинка з прифронтового Куп'янська, травмована під час ворожого обстрілу, отримала першу ID-карту

До Немишлянського відділу міграційної служби Харківщини звернулась сім'я із прифронтового міста Куп'янськ, яка була вимушена переїхати в Харків. У грудні 2023 року в будинок родини попала ворожа ракета і їм довелось евакуюватись за допомогою волонтерів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДМС у Харківській області.

Найбільше постраждала дитина: після отриманих поранень дівчинка пережила декілька операцій.

Попри важке лікування, юна українка вирішила не відкладати питання оформлення документів. Тож звернулася до міграційної служби й вже днями міграційники вручили їй перший паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

Зазначимо, що оформити паспортні документи можна у будь-якому підрозділі ДМС, "Паспортного сервісу" чи ЦНАП, незалежно від місця реєстрації.

Раніше "Коментарі" повідомляли:

Понад півсотні людей на Харківщині купили нове житло за програмою "єВідновлення"

Мешканці Харківської області придбали 44 квартири та 7 приватних будинків в межах держпрограми "єВідновлення" замість зруйнованого окупантами житла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА. Загальна вартість придбаної нерухомості складає понад 86 млн грн, з них житловими сертифікатами – коштом держави – сплачено 83,8 млн.

Від початку дії держпрограми "єВідновлення" жителі Харківщини подали 28 133 заяви для отримання компенсацій. Найбільше зареєстровано в Ізюмському, Харківському та Чугуївському районах. Водночас понад 14 300 людей вже отримали виплати для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф, на суму 1,35 млрд грн.

Читайте также