Жителям Харкова та області нагадали, як правильно передати показання лічильників газу

Хто та як повинен передавати показання газових приладів обліку

Показання лічильників газу потрібно передавати кожного місяця, навіть якщо енергоресурсів не використовували. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської філії “Газмережі”. 

“Передавати показання газових лічильників потрібно всім споживачам, в оселях яких встановлені індивідуальні газові лічильники”, - зазначили в компанії. 

Також споживачам, які використовують природний газ, потрібно передавати фактичні дані газомірів, зафіксовані на 1 число поточного місяця. Споживачі, які тимчасово не мешкають у домоволодіннях і не використовують газ, щомісяця передають останні зафіксовані ними дані приладу обліку.

“Виключенням є мешканці пошкоджених або зруйнованих будинків, де відключена подача енергоносія та споживачі, що не можуть скористатись енергоносієм через руйнацію ворогом газорозподільної мережі”, = уточнили у філії.

Дані газових лічильників, відповідно до Кодексу газорозподільних систем, повинні передаватись Оператору ГРМ. У Харкові та Харківській області – це філії національного оператора “Газмережі”:

  • Харківська філія “Газмережі” - Оператор ГРМ для споживачів Харківської області, з особовим рахунком 132…

  • Харківська міська філія “Газмережі” - Оператор ГРМ для споживачів міста Харків, з особовим рахунком 131…

Для передачі даних одного або кількох газових лічильників можна скористатись:

  • особистим кабінетом “Газмережі” 

  • телефонами контакт-центру: 066-300-2-888, 098-300-2-888, 093-300-2-888.

“За минулий січень місяць на особові рахунки клієнтів Харківської та Харківської міської філії “Газмережі” зараховано майже 550 тис. показань. Дані лічильників потрібно передавати щомісяця, у період з 1 по 5 число”, -  уточнили у філії. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, чим небезпечний чадний газ та як він накопичується.

Читайте также