Харків втратив основні потужності генерування електроенергії: до чого готуватися

Де Харків бере електроенергію

Через руйнування ТЕЦ-5 Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. Енергетична система Харківської області 22 березня зазнала найбільших руйнувань з початку воєнних дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби ПрАТ “Харківська ТЕЦ-5”.

 “Сьогодні живлення міста відбувається силами інших регіонів”, - йдеться у повідомленні пресслужби.

Харківський міський голова Ігоря Терехова зазначив, що ТЕЦ-5 повністю зруйнована, виробництво як електричної, так і теплової енергії для Харкова, його мешканців та промислових споживачів неможливо.

Оцінити масштаби збитків, завданих теплоцентралі, та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Однак, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що відновлення ТЕЦ - це дуже трудомісткий і затратний  процес, порівнянний із новим будівництвом.

За словами головного виконавчого директора ПрАТ “Харківська ТЕЦ-5” Олександра Мінковича, відновлення теплоелектроцентралі передбачає виготовлення ексклюзивного обладнання енергоблоків, зокрема, турбін, генераторів тощо. “У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і поставкою устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові складна ситуація з електропостачанням. У Харкові відновили роботу метро, однак діє графік погодинних відключень світла. Детальніше про ситуацію в місті читайте за посиланням.

Через проблеми з електропостачанням у Харкові достроково закінчують опалювальний сезон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться