Харків'яни залишаться без важливої послуги: причини

Чому в Харкові завтра закінчать опалювальний сезон

У Харкові завтра достроково закінчується подача теплоносія до об'єктів. Причина такого рішення - складна ситуація з електропостачанням в Харкові після масованої ракетної атаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Харківський міський голова Ігор Терехов пояснив, що для зменшення навантаження на енергосистему, яка була пошкоджена ворогом минулої п’ятниці, в місті Харкові з 26 березня завершиться опалювальний сезон.

За його словами, температура повітря на вулиці для відключення опалення - сприятлива. Дізнатися детальніше про прогноз погоди на найближчі дні можна за посиланням

У Харківській міській раді зазначили, що водночас комунальні служби спільно з енергетиками продовжують ліквідацію  наслідків атаки, щоб відновити електропостачання в житлових будинках. І хоча частково спеціалістам вже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії в Харкові все ще відчутний.

"Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону. Тільки це дозволить нам забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в житлові будинки", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дострокове припинення опалювального сезону може мати негативні наслідки. Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що після припинення опалювального сезону споживачі догріваються власними приладами опалення. А це підвищує навантаження на енергосистему.

Про поточну ситуацію в Харкові розповів Харківський міський голова Ігор Терехов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться