Жителів Харкова та області закликали не вживати воду: попередили про небезпеку

Зараз спеціалісти проводять лабораторні дослідження

У Харкові минулого тижня внаслідок ворожих обстрілів стався витік  пально-мастильних матеріалів на прилеглу територію та у річку Немишль. Через це жителів Харкова та області закликали не вживати воду для питних потреб із каптажів природних джерел та зі свердловин, які знаходяться на території індивідуальних домоволодінь. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

“Підземні водоносні горизонти, які живлять природні джерела, не захищені від поверхневих забруднень хімічного походження. ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” проводить відбір проб води з каптажів природних джерел на території, прилеглій до місця аварії”, - повідомили у державній установі.

Спеціалісти пояснили, що лабораторні дослідження тривають, а про результати лабораторних досліджень повідомлять додатково.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові посилили контроль якості водопровідної води

Начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води Андрій Стародубов наголосив, що нещодавній витік нафтопродуктів у річки Харкова не вплинув на якість водопровідної води. При цьому на підприємстві посилили контроль у напрямку лабораторних досліджень. Андрій Стародубов повідомив, що за результатами перевірок вода, що подається в будинки харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Також розробили план заходів у випадку погіршення якості води.

Також у Харкові перевірили стан атмосферного повітря за період з 5 по 10 лютого. Що виявили спеціалісти в результаті проведеного моніторингу, читайте за посиланням


Читайте также