Харків'янка допомагала ворогу наводити ракети на місто (ФОТО)

Яку інформацію передавала харків'янка куратору з росії

У Харкові затримали жінку, яка допомагала окупантам - вона з січня поточного року фіксувала пошкодження, спричинені ворожими обстрілами. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 34-річній жінці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Слідство встановило, що на початку січня 2024 року безробітна харківʼянка почала контактувати з представником російської спецслужби через месенджер Telegram. Вона виконувала завдання, поставлені куратором - збирала розвідувальні дані щодо місць та наслідків вогневих уражень збройними сили рф по обласному центру. За “роботу” на ворога вона одразу отримала “аванс”. 

“Весь січень зрадниця приховано “документувала” наслідки повітряних атак рф по житлових масивах Харкова. Жінка фотографувала та знімала відео, які надалі надсилала співробітнику російської спецслужби. Також вона збирала розвіддані про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та української техніки по місту”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Під виглядом “небайдужої харківʼянки” 24 січня жінка пішла фіксувати для куратора наслідки російських ракетних атак по Київському та Холодногірському районах м. Харкова. 

У прокуратурі нагадали, що 23 січня близько 22:00 російські військові завдали ракетного удару по Харкову, внаслідок якого було пошкоджено наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та низку інших обʼєктів цивільної інфраструктури. Внаслідок ракетної атаки постраждали 9 цивільних громадян, серед них 4-річна дівчинка. 

Правоохоронці затримали жінку у Харкові в порядку ст. 208 КПК України. Нині вона перебуває під вартою.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що відбувається поблизу Куп'янська.


Читайте также