"Іноземні бойовики", загроза наступу та втрата села: закордонні ЗМІ про Харків та область

Які події висвітлювали закордонні ЗМІ цього тижня

Цього тижня західні засоби масової інформації не випускали з поля зору ситуацію в Харкові та області. Закордонні ЗМІ не обійшли увагою чергові обстріли Харкова. Також інформували читачів про ситуацію на лінії зіткнення та про ситуацію із застосуванням росією нових ракет, отриманих від Північної Кореї. “Коментарі. Харків” повідомляють, що писали закордонні ЗМІ про Харків та область цього тижня. 

"Сімнадцять цивільних осіб отримали поранення в житловому районі в центральній частині Харкова, коли ракети пошкодили фасади близько 20 багатоквартирних будинків, приміщення медичного центру та знищили 14 приватних автомобілів, повідомив губернатор області Олег Синєгубов у Telegram. Ракети були випущені з боку Бєлгорода, що поблизу кордону з Україною", -  повідомляв Bloomberg у новині "Росія обстріляла Харків ракетами, а Одесу - безпілотниками". 

Про ракетний удар по Харкову повідомляло також Los Angeles Times у матеріалі  "Російські ракети влучили в українські житлові будинки та поранили 17 осіб, повідомляють офіційні особи".

Детальніше про ракетний удар по Харкову можна дізнатися тут. Про наслідки обстрілу 16 січня читайте за посиланням. Про стан постраждалих від ракетного удару повідомляв начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, подробиці тут

"Це справа рук військового злочинця Путіна": Харків здригається під російськими ракетами", - матеріал від The Guardian.

У великій статті наведено декілька інтерв'ю з безпосередніми свідками обстрілу Харкова 30 грудня 2023 року. У матеріалі також йдеться про те, що Москва двічі запускала по Харкову балістичні ракети малої дальності, які постачає Північна Корея, причому друга масштабна атака відбулася 2 січня. Західні уряди засудили незаконну передачу, яка включає 1 млн артилерійських снарядів, поставлених Пхеньяном минулої осені. Експорт порушує резолюції Ради Безпеки ООН і завдає ще більше страждань українцям, заявив Державний департамент США.

"Франція заперечує заяву Росії про наявність найманців в Україні", - під таким заголовком вийшов матеріал у виданні Aljazeera.

“У середу Москва заявила, що її війська завдали удару по будівлі, в якій перебували "іноземні бойовики" у Харкові.

Франція спростувала заяву Росії про присутність французьких найманців в Україні після того, як Міністерство оборони Росії заявило, що його війська вбили "іноземних бойовиків" на початку цього тижня", - йдеться далі у матеріалі Aljazeera

"Росія захопила село в Харківській області України", -  під таким заголовком вийшов сьогодні  матеріал у Reuters.

"Російські війська взяли під контроль село Крохмальне в Харківській області України, заявило в неділю Міністерство оборони Росії, а український військовий речник підтвердив, що сили Києва відійшли. Москва заявляє, що її війська повернули собі ініціативу в багатьох районах після невдалого українського контрнаступу минулого року проти російського вторгнення 2022 року", - йдеться далі у матеріалі Reuters.

У матеріалі Financial Times "Активна оборона": як Україна планує пережити 2024 рік" приводить слова Андрія Загороднюка, колишнього міністра оборони України.

"Росія завжди намагатиметься атакувати взимку. Його метою (наступу) буде захоплення решти чотирьох областей - Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької, - які Путін заявив, що анексував у вересні 2022 року. Крім того, за словами чиновників, не виключена ще одна спроба захоплення Харкова чи навіть Києва", - пише видання.

Раніше “Коментарі. Харків” повідомляли, що писала західна преса про Харків та область з 8 по 14 січня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться