Обстріли та буферна зона: що цього тижня писала західна преса про Харків та область

Західні видання повідомляли про обстріли Харкова та наміри Росії

“Росія погрожує новим вторгненням на північ України” та “Російські ракети влучили в готель у Харкові” - з такими заголовками виходили новини у міжнародних ЗМІ цього тижня.

 "Коментарі. Харків" розповідають, що писали у західній пресі про Харків та Харківську область. 

Reuters цього тижня повідомляли, що російські ракети влучили в готель у Харкові.

“Дві російські ракети влучили в готель у центрі другого за величиною міста України, Харкова, пізно ввечері в середу, поранивши 11 осіб, одна з яких отримала серйозні поранення”, - повідомив губернатор області.

“На фотографіях, розміщених в Інтернеті, видно, що багато вікон вибито, балкони зруйновані, а на вулиці внизу лежать великі купи уламків. Аварійні бригади пробиралися крізь діри у фасаді, щоб розібрати завали всередині”, - пише ЗМІ.

Про наслідки обстрілу Харкова цього тижня писало і видання Yahoo. “Кількість жертв нападу росіян на готель у центрі Харкова зросла до 13” - з таким заголовком вийшла новина про ворожі удари по Харкову.

Кількість жертв зросла до 13 після ракетного удару, завданого Росією по готелю в центрі Харкова 10 січня, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Telegram.

З дев'яти осіб, яких спочатку госпіталізували, залишилося двоє - 35-річний чоловік у критичному стані та 71-річна жінка.

Росія поцілила у Київський район Харкова двома ракетами С-300, випущеними з сусідньої Бєлгородської області.

Одна ракета впала біля фасаду готелю, а інша влучила в дах, зруйнувавши більшу частину тильної сторони готелю.

Відомо, що в готелі зупинилися турецькі журналісти.

А Newsweek повідомляло про наміри окупантів продовжити наступ. "Карта війни в Україні показує, що Росія наполягає на створенні нової "буферної зони" в Харкові".

“На думку Інституту дослідження війни (ISW), наступ Москви на північному сході України може бути спрямований на створення нової "буферної зони" для захисту російських прикордонних населених пунктів, що зазнають обстрілів з боку Києва, оскільки Кремль продовжує прагнути до нових територіальних здобутків на здебільшого статичних полях битв.

Наступ Росії на північному сході Луганської та Харківської областей досягнув незначного успіху, але ціною великих втрат, але московські війська все ще намагаються просунутися вздовж фронту, що проходить між трьома ключовими містами - Куп'янськом, Сватовим та Кремінною”, - пише видання.

Про ймовірний наступ росіян на Харків писало видання Telegraph. Росія погрожує новим вторгненням на північ України, щоб припинити обстріли Бєлгорода. “Українська влада закликала мешканців Харкова зберігати спокій на тлі повідомлень про можливий новий наступ. Але Москва нарощує свої сили, намагаючись захопити місто Куп'янськ Харківської області, яке розглядається як стратегічно важливе для будь-якого майбутнього російського просування в цьому регіоні”, - йдеться у повідомленні

Володимир Фіто, речник Сухопутних військ Збройних сил України, заявив: "Ми бачимо, що на Куп'янському фронті ворог не має значних успіхів. Наші захисники ведуть активну оборону, намагаються за кожної нагоди покращити своє тактичне положення та ведуть наступальні дії. Та успіхів поки що немає".”

“Війна в Україні: Російські ракети зруйнували готель у Харкові - губернатор”, - з таким заголовком вийшла новина в BBC

“Дві російські ракети влучили в готель у другому за величиною місті України Харкові, в результаті чого 11 людей отримали поранення, повідомив Харківський губернатор.

На фотографіях Державної служби України з надзвичайних ситуацій видно, що готель сильно пошкоджений, а на місці події працюють пожежники.

Губернатор Олег Синєгубов повідомив, що серед постраждалих є турецькі журналісти. За його словами, дві ракети С-300 завдали удару близько 22:30.

За останні два тижні Росія посилила повітряні удари по українських містах. Українські офіційні особи заявляють, що десятки цивільних осіб загинули в результаті цих атак безпілотників і ракет.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, хто з відомих харків'ян народився 14 січня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться