Люди не хочуть виїжджати за межі громади – Олег Синєгубов про страшну пожежу на Харківщині

Загоряння на території громади локалізовано

Щойно відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Заслухали доповіді щодо ліквідації наслідків пожежі у с. Студенок. 

Пожежа триває. Але загоряння на території Оскільскої громади локалізовано.

Вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населеному пункті Студенок. Із села евакуювали більше 600 людей. Але в більшості виїжджати за межі громади люди не виявляють бажання. Збираємо потребу на тимчасове розміщення на території району", – зазначив голова ХОВА.

Пожежа розповсюдилася на територію Харківщини з Донецької області.

Як зазначив Синєгубов, ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тож всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення.

"Дав доручення профільному департаменту Харківської ОВА, районній військовій адміністрації, а також очільникам громад акумулювати всі ресурси для оформлення всіх відповідних документів та рішень.

Наразі всі екстрені служби працюють над актуалізацією евакуаційних маршрутів та заходів, аби заздалегідь убезпечити людей, які перебувають у зоні можливого ризику", – наголосив голова ХОВА.

Нагадаємо, у селі Студенок Ізюмського району триває ліквідація масштабної пожежі. Загоряння має площу понад 1200 гектарів. Воно виникло внаслідок ведення бойових дій і прийшло до Харківщини з території Донецької області, зазначив начальник ХОВА.

Читайте также