У Харківській області пожежа охопила 150 домівок: є загроза для ще одного села

Складна поверхнева пожежа охопила 1200 гектарів лісу

На місці пожежі в Ізюмському районі розгорнуто оперативний штаб, ліквідація масштабного загоряння триває. Про це начальник Харківської ОВА повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини", інформує портал "Коментарі".

У селі Студенок Ізюмського району триває ліквідація масштабної пожежі. Загоряння має площу понад 1200 гектарів. Воно виникло внаслідок ведення бойових дій і прийшло до Харківщини з території Донецької області, зазначив начальник ХОВА.

"Небезпека полягає в тому, що пожежа є поверхневою – вогонь рухається верхівками крон дерев у лісових насадженнях і швидко розповсюджується. Впродовж однієї години пожежа охопила територію, на якій знаходяться близько 150 домоволодінь. Відповідні служби провели екстрену евакуацію понад 200 жителів населеного пункту, операція пройшла успішно. Наразі триває локалізація пожежі.

Фіксуємо загрозу для села Оскіл, на місці надзвичайної події розгорнуто оперативний штаб, там працюють фахівці екстрених служб, стягнуто додаткову техніку та ресурси із Дніпропетровської та Полтавської областей. Перебуваємо на постійному зв'язку із профільним Міністерством Внутрішніх справ України. Керівництво ДСНС наразі також працює на Харківщині. Всі відповідні служби працюють у посиленому режимі для того, щоб вчасно реагувати на ситуацію, яка змінюється щохвилини", – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що вчора на Харківщині сталася масована лісова пожежа загальною площею понад 1200 гектарів, яка "прийшла" з Донеччини.

У Балаклійській міській військовій адміністрації о 21:32 повідомили, що на території міста Балаклія виникла пожежа, через що відбувається детонація боєприпасів, які лишились з часу окупації міста. В результаті цього можуть бути чутні вибухи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться