Книжки з обстріляної харківської друкарні виставлятимуть у США

Обгорілі книжки з "Фактор-друку" поїдуть на виставку в США

Обгорілі книжки з харківської типографії "Фактор-друк", яку росіяни обстріляли 23 травня, поїдуть на виставку в бібліотеку Конгресу США та закордонні музеї. Про це розповіла директорка видавництва Vivat Юлія Орлова в інтерв'ю для Суспільне Культура, інформує портал "Коментарі".

23 травня росіяни завдали ракетного удару по одному з найбільших типографських комплексів повного циклу в Європі — "Фактор-друк". Внаслідок цього згоріло 50 тисяч книжок, зокрема й видавництва Vivat, яке належить до того ж холдингу, що й постраждала друкарня.

Після цього гендиректорці Vivat почали надходити пропозиції придбати постраждалі книжки або експонувати їх за кордоном. Юлія Орлова поділилася, що невдовзі врятовані примірники вирушать на виставку в бібліотеку Конгресу США та в іноземні музеї.

Втім, продавати обгорілі видання не будуть: отримати їх можна буде радше за донат на ЗСУ або відновлення друкарні.

"Це дуже тонкий лід в етичній площині: ми б не хотіли продавати їх, як комерцію. Іноді заробляти соромно — і це, на мою думку, саме така історія", — пояснила Юлія Орлова.

Фото: Суспільне

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині розглядають можливість примусової евакуації: де ускладнилася ситуація

На Борівському напрямку спостерігається збільшення кількості обстрілів окупантів. Ворог знищує цивільну інфраструктуру, завдає ударів по логістичних обʼєктах, намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". З деяких населених пунктів буде ухвалено рішення про примусову евакуацію.

Читайте також: У харківській поліції опинилися 36 людей: що сталося

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 36 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 3 тисячі транспортних засобів.

Читайте также