Спеціальну німецьку техніку отримала Харківщина: подробиці

Україна отримала від Німеччини нову партію спецтехніки для відновлення енергетичної інфраструктури

В Україну надійшла чергова партія спецтехніки для ремонтів, отриманої за координації Міненерго. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію міністерства.

Два автомобілі Mercedec-Benz Arocs з краном-маніпулятором для робіт на електромережах передано енергетикам під час зустрічі заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером.

Це частина партії із 16 одиниць спецтехніки на суму у 2,3 мільйони євро, придбаних у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства та завдяки кампанії зі збору коштів та закупівель, реалізованій GIZ. 

Частина авто вже доставлені в Україну і допомагають енергетикам Харківської, Миколаївської, Тернопільської областей. Решту автівок отримають оператори системи розподілу у Запорізькій, Черкаській областях, додаткові одиниці техніки поїдуть на Харківщину та Миколаївщину.

"Німеччина – наш надійний партнер. Країна - найбільший донор Фонду підтримки енергетики України, створеного за ініціативи Міністра енергетики України Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Внесок країни до Фонду становить понад 275 мільйонів євро. Кампанія зі збору коштів та закупівель у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства також є надзвичайно важливою. Вантажівки, які отримають наші енергетики, допоможуть швидко виконати ремонти, що посилить надійність електропостачання в регіонах", – зазначила Світлана Гринчук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що з ягодами у Харкові: у міськраді провели перевірку

На ринках Харкова розширюється асортимент сезонних ягід та фруктів. Зокрема, з’являється продукція місцевих господарств.

У департаменті зазначили, що високі ціни на ягоди пояснюються коротким сезоном та залежать від врожаю та погодних умов.  Крім того, третій рік поспіль на ринок України негативно впливає відсутність пропозиції фруктів та ягід з південних регіонів країни, які залишаються окупованими.

Читайте також: У Харкові чоловіки виготовляли підробки елітного алкоголю на суму понад 6 мільйонів гривень

Читайте также