Що з ягодами у Харкові: у міськраді провели перевірку

У відомчому департаменті проаналізували ціни на сезонні ягоди та фрукти

На ринках Харкова розширюється асортимент сезонних ягід та фруктів. Зокрема, з’являється продукція місцевих господарств.

Як повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, смородина коштує в середньому 95-110 грн/кг, порічка – 60-70 грн/кг, малина – 85-120 грн/кг, аґрус – 65-80 грн/кг, ожина – 100-120 грн/кг, вишня – 80-100 грн/кг.

У порівнянні з початком літа черешня подешевшала на близько 40% і зараз коштує 60-90 грн/кг. Також на близько 30% знизилася ціна на абрикоси, яка зараз становить 70-100 грн/кг.

У департаменті зазначили, що високі ціни на ягоди пояснюються коротким сезоном та залежать від врожаю та погодних умов.  Крім того, третій рік поспіль на ринок України негативно впливає відсутність пропозиції фруктів та ягід з південних регіонів країни, які залишаються окупованими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У харківську поліцію потрапило 20 чоловік: що відбувається

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 20 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 2800 транспортних засобів.

Читайте також: З деяких населених пунктів Харківщини планують оголосити примусову евакуацію. Спочатку будуть вивозити дітей. Де стало небезпечно – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться