Мешканці Харківщини можуть першими отримати газ у балонах для зими

Напрацьовуються рішення щодо забезпечення скрапленим газом вразливих верств населення прифронтових територій Харківщини

Обговорення відповідного експериментального проєкту проходило в межах спеціальної наради під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Так, передбачається створити механізми, які дозволять поставляти скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу для проходження зимового періоду вразливим категоріям населення на прифронтових територіях.

Експериментальний проєкт постанови розробляється Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими сторонами. Пілотною областю для відпрацювання проєкту буде Харківська.

Присутні обговорили алгоритм реалізації цього проєкту, проблемні питання і способи залучення міжнародних партнерів до реалізації ініціативи.

"Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом вразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно обʼєднати зусилля і злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек на Харківщині для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах", – наголосила Віцепремʼєрка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що з ягодами у Харкові: у міськраді провели перевірку

На ринках Харкова розширюється асортимент сезонних ягід та фруктів. Зокрема, з’являється продукція місцевих господарств.

У департаменті зазначили, що високі ціни на ягоди пояснюються коротким сезоном та залежать від врожаю та погодних умов.  Крім того, третій рік поспіль на ринок України негативно впливає відсутність пропозиції фруктів та ягід з південних регіонів країни, які залишаються окупованими.

Читайте також: У Харкові чоловіки виготовляли підробки елітного алкоголю на суму понад 6 мільйонів гривень

Коньяк, віскі та горілку відомих брендів виготовляли в підпільному цеху у Харкові. Правоохоронці вилучили продукцію загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень. Увесь "елітний" товар "бізнесмени" збували на території Харківської області. Що буде харків’янам – читайте докладніше у матеріалі.

Читайте также