На Харківщині почали видавати дрова людям

Старостинські округи вже почали готуватися до опалювального періоду

На сьогоднішній день розпочаті роботи з забезпечення соціально незахищених верств населення Балаклійської громади деревиною паливною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.

За підтримки Міжнародної гуманітарної організації "Medair" мешканці старостинських округів отримують дрова на опалювальний сезон 2024/2025. Зокрема, забезпечили 150 дворів:

- у Гусарівському старостинському окрузі - 42 двори,

- у Протопопівському старостинському окрузі - 42 двори,

- у Петрівському старостинському окрузі - 66 дворів.

Робота по забезпеченню дровами з іншими благодійними фондами також активно триває, зазначили у громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканці Харківщини можуть першими отримати газ у балонах для зими

Передбачається створити механізми, які дозволять поставляти скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу для проходження зимового періоду вразливим категоріям населення на прифронтових територіях. Експериментальний проєкт постанови розробляється Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими сторонами. Пілотною областю для відпрацювання проєкту буде Харківська.

"Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом вразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно обʼєднати зусилля і злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек на Харківщині для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах", – наголосила Віцепремʼєрка Ірина Верещук.

Читайте також: На Харківщині люди можуть отримати дрова для зими

Мешканці міста Чугуїв, які проживають в домоволодіннях з пічним опаленням, можуть пройти реєстрацію на отримання допомоги в опалювальний період 2024-2025 роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради. Подробиці – за посиланням.

Читайте также