Міжнародні інвестиції в Харків: на які проєкти витрачають кошти

На які проєкти відновлення спрямовують міжнародні інвестиції

За три місяці 2024 року міжнародні фонди  інвестували понад п'ять мільйонів  доларів у відновлення Харкова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Про міжнародні інвестиції сьогодні, 1 квітня, в ефірі радіо “Накипіло” розповів директор КУ “Офіс реформ Харкова” Дмитро Давідьянц.

Він зазначив, що міський голова Ігор Терехов доручив фахівцям установи залучати якомога більше іноземних партнерів до надання допомоги місту. “Це важливо робити вже зараз, а не за кілька років. Харків’яни мають бачити, що їхнє місто відновлюється”, - зазначив керівник “Офісу реформ Харкова”.

Також за словами Дмитра Давідьянця, міжнародні агентства самостійно обирають підрядників, які проводять відновлювальні роботи. Місто виступає в цьому процесі лише посередником.

“За два роки повномасштабного вторгнення у співпраці з райадміністраціями та іноземними партнерами нам вдалося відновити понад 5 тисяч квартир і приватних будинків містян”, - розповів голова офісу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти почали обстрілювати Харків новими типами боєприпасів. Минулого тижня нові типи зброї вороги застосовували два рази. Детальніше про руйнування внаслідок ворожих ударів читайте за посиланням.

Читайте також, про ситуацію з електропостачанням у Харкові. Ворожі обстріли Харкова призвели до масштабних руйнувань енергетичної інфраструктури.

Очільник міста зазначив, що окупанти обстрілюють Харків керованими боєприпасами великого калібру, ракетами С-300 та “шахедами”. За його словами, внаслідок останніх обстрілів була зруйнована практично вся енергетична інфраструктура Харкова.


Читайте также