Російські війська обстріляли Харків новими боєприпасами (ФОТО)

Що відомо про наслідки обстрілу Харкова

У неділю, 31 березня, Харків вчергове опинився під ворожим обстрілом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Внаслідок обстрілу Харкова КАБом горіли два автобуси, вантажний автомобіль та легковий автомобіль. Частково зруйновано будівлю освітньої установи, пошкоджено дах гуртожитку та житловий будинок. Постраждалих немає.

Харківський міський голова Ігор Терехов після ворожого удару повідомив, що влучання зафіксовано поряд з житловою забудовою в центральному районі міста. “На місці удару працюють усі відповідні служби та волонтери. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється”, - написав він ввечері 31 березня.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 31 березня близько 22:15 збройні сили РФ обстріляли Харків. 

У Шевченківському районі міста у багатоповерхівках вибито вікна, пошкоджено авто.

За попередніми даними, окупанти вдарили по місту двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Боєприпаси вказаного типу випускаються з літака.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 27 березня окупанти застосували під час обстрілу Харкова аналогічний боєприпас. Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов розповів, що під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться