Скільки магазинів працює у Харкові на початку 2024 року

У Харкові минулого року відкрилися 12 супермаркетів та 20 мінімаркетів

У Харківській міській раді розповіли про ситуацію з торговими об'єктами у місті, повідомляють "Коментарі. Харків".

За даними міськради, станом на 1 січня населення міста Харкова обслуговують близько 3,3 тис. підприємств торгівлі, а також 48 ринків та торговельних майданчиків.

Як розповіли в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, зокрема впродовж 2023 року в місті відкрилися 12 супермаркетів та 20 мінімаркетів.

“Збільшення кількості підприємств свідчить про зростання попиту населення на товари та послуги, а, значить, і про збільшення кількості харків’ян, які повертаються до міста”, - зазначили у департаменті. 

Зараз у Харкові функціонують 16 гіпермаркетів, 215 супермаркетів та 45 торгових центрів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці КСП "Харківміськліфт" за минулий тиждень опрацювали понад 1,5 тис. звернень харків’ян

Також комунальники відновили роботу 13 підйомників. Зокрема, роботи проводилися в будинках на вулицях Новгородській, Мистецтв, проспектах Людвіга Свободи, Петра Григоренка, на Салтівському шосе та ін. Крім того, була відновлена робота систем диспетчеризації трьох ліфтів. “Загалом у житлових будинках працює понад 6,6 тис. ліфтів, на простій тимчасово зупинені 28 підйомників”, - уточнили у міській раді.

А у КП “Харківводоканал” розповіли про заплановані ремонтні роботи на 2024 рік. Начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу "Харківводовідведення" Валерій Харлан зазначив, що на поточний рік запланована заміна щонайменше 40 км мереж у 540 будинках.


Читайте также