У Харкові цього року проведуть масштабні ремонтні роботи у будинках: що зміниться

Ремонтні роботи проведуть у 540 будинках

У КП “Харківводоканал” розповіли про заплановані ремонтні роботи на 2024 рік, повідомляють "Коментарі. Харків".

Начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу "Харківводовідведення" Валерій Харлан зазначив, що на поточний рік запланована заміна щонайменше 40 км мереж у 540 будинках. “Зазначу, що до цієї цифри не входять поточні ремонти з реконструкцією невеликих обсягів робіт”, - уточнив спеціаліст.

За його словами, у плани закладають значні заміни на каналізаційних системах, особливо чавунних, вони найчастіше ушкоджуються після обстрілів. Спеціаліст запевнив, що Графіки капітальних відновлень підкріплені якісними матеріалами та обладнанням, також бригади забезпечені всім необхідним для аварійних ремонтів мереж.

Валерій Харлан уточнив, що ремонтні бригади управління у 2023 році замінили 70 км комунікацій. Зокрема, оновили 46 км трубопроводів холодної води та 24 км водовідведення, а технічними оглядами охопили усі 6240 будівель.

"При оглядах одночасно відзначаємо адреси, де внутрішньобудинкові комунікації старі або в аварійному стані та потребують підвищеної уваги, такі одразу вносимо до планів масштабних замін”, - зазначив він. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Красноградське підприємство теплових мереж повідомило про намір здійснити коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії для бюджетних організацій та інших споживачів. 

У повідомленні зазначено, но зараз діє мораторій на підвищення тарифів на опалення для населення. Тож для населення застосовуються тарифи, що застосовувались станом на 24 лютого 2022 року.

Якими будуть нові тарифи, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться