Дві танкові колони окупантів штурмували українців на Харківщині (ВІДЕО)

Бійці “Хартії” відбили штурм на Харківщині. Знищено та пошкоджено 5 танків, знешкоджено чотири десятки окупантів

13 серпня о 6 ранку противник здійснив спроби провести штурмові дії позиції 13 бригади НГУ  “Хартія” на напрямку Пильне-Липці і Пильне-Глибоке. Хартійці своєчасно виявили та впевнено відбили штурм, завдавши противнику важких втрат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію бригади "Хартія".

Танкова атака противника складалася з двох колон по 6 танків, обшитих масивним захистом від FPV. Кожен танк перевозив десант з 8-10 піхотинців. Перша колона з шести танків, рушила на позиції 13-ої бригади НГУ “Хартія”.

Окупантам не вдалось дійти до переднього краю нашої оборони. Бійці бригади завдали потужне вогневе ураження всіма наявними засобами, зупинили та розбили колону.

У результаті впевнених та рішучих дій військовослужбовців “Хартії” та якісного управління боєм 4 танки з колони противника знищено, ще один танк пошкоджено.

Десятеро окупантів знищено, ще 30 окупантів отримали поранення.

Частину танків знищили оператори FPV бригади “Хартія”.

Друга колона у складі 6 танків пішла в напрямку Глибоке. Там їх зустріли підрозділи 92-ої бригади.

"Підрозділи 13-ої бригади НГУ “Хартія” поступово вибивають противника на Харківському напрямку та рухаються на північні кордони", – зазначили військові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти перекидають підрозділи з Харківщини до Курської області – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що військове командування окупантів прийняло рішення перекинути деякі підрозділи з тилу на Харківщині та Донеччині, щоб укріпити фронт, який утворився у Курській області росії, інформує портал "Коментарі".

Повідомляється, що підрозділи морської піхоти росії та два невказані повітряно-десантні батальйони також були передислоковані з Херсонського напрямку до Курської області, і ISW також спостерігав нещодавні заяви про те, що підрозділи морської піхоти нещодавно діяли в районі Вовчанська, Харківська область.

Міністерство оборони росії підтвердило 13 серпня, що артилерійські підрозділи Північного угруповання військ росії були передислоковані з півночі Харківської області в Курську область після попередніх повідомлень росії та України про такі передислокації. Українські військові спостерігачі також заявили, що російські підрозділи нещодавно передислокувалися з Куп'янського напрямку до Курської області, що відповідає недавнім заявам про місцезнаходження цих підрозділів.

Читайте также