Окупанти перекидають підрозділи з Харківщини до Курської області – ISW

Російське військове командування може перекидати підрозділи з Харківського напрямку до Курської області

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що військове командування окупантів прийняло рішення перекинути деякі підрозділи з тилу на Харківщині та Донеччині, щоб укріпити фронт, який утворився у Курській області росії, інформує портал "Коментарі".

"Відомий російський блогер і колишній інструктор Шторм-Z заявив 9 серпня, що російське військове командування перекидає оперативні резерви з харківського напрямку та інших невказаних напрямків, де російські сили досягли "обмежених успіхів" в останні місяці", – пишуть в ISW.

Зазначається, що російське військове командування могло перекинути невказані підрозділи, які раніше призначалися для заміни чи посилення передових російських підрозділів із тилових районів напрямків Часів Яр, Торецьк чи Покровськ, що може вплинути на здатність росії підтримувати темпи своїх наступальних операцій на заході Донецької області в середньостроковій перспективі. Однак малоймовірно, що такі передислокації негайно вплинуть на темпи російських наступальних операцій, додають в ISW.

"Російські блогери стверджують, що прикордонники федеральної служби безпеки росії, російські призовники та резервісти, а також елементи чеченського спецназу "Ахмат" відреагували на українське вторгнення 6 та 7 серпня, а сили чеченського спецназу "Ахмат", включаючи елементи батальйону "Аїда", продовжують взаємодіяти з українськими військами у Курській області. Повідомляється, що елементи чеченського спецназу "Ахмат" також діють по всій лінії фронту в Україні, зокрема в Харківській, Луганській та Донецькій областях", – пишуть в ISW.

Повідомляється, що підрозділи морської піхоти росії та два невказані повітряно-десантні батальйони також були передислоковані з Херсонського напрямку до Курської області, і ISW також спостерігав нещодавні заяви про те, що підрозділи морської піхоти нещодавно діяли в районі Волчанська, Харківська область.

Міністерство оборони росії підтвердило 13 серпня, що артилерійські підрозділи Північного угруповання військ росії були передислоковані з півночі Харківської області в Курську область після попередніх повідомлень росії та України про такі передислокації.

Українські військові спостерігачі також заявили, що російські підрозділи нещодавно передислокувалися з Куп'янського напрямку до Курської області, що відповідає недавнім заявам про місцезнаходження цих підрозділів.

"Передислокація призовників, елементів Північного угруповання військ та окремих підрозділів із менш важливих прифронтових районів в Україні передбачає, що російське військове командування визначило, що можливі збої у наступальних операціях на півночі Харківської області та інших менш важливих прифронтових районах є прийнятним ризиком для адекватного реагування на українське вторгнення в Курську область", – припускають в ISW.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок на Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Липці, Тихе та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу і справді зменшилася кількість атак до чотирьох. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Берестового, Кругляківки та у напрямку Новоосинового.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться