Нова «добровольча» бригада окупантів є прихованою формою мобілізації – Саранцев

Кандидатів набирають з бідних регіонів, та іноземних громадян

росія формує нову бригаду для підтримки угрупування "Сєвєр", що діє на Харківщині. Про це повідомив речник ОТУ "Харків" полковник Віталій Саранцев, інформує портал "Коментарі".

Він додав, що відповідно до наказу міністра оборони рф від 21 серпня 2024 року та вказівки начальника генерального штабу від 22 серпня 2024 року, почалось формування нової добровольчої бригади під назвою "Барс". До її складу входитимуть три окремі загони: "Барс-Брянськ", "Барс-Курськ" та "Барс-Білгород", загальна чисельність яких становить 4921 військовослужбовця.

За його словами, завданням бригади буде підтримка угруповання військ "Сєвєр".

Як вважають деякі експерти, формування добровольчих підрозділів в армії рф являє собою приховану форму мобілізації, при цьому кандидати набираються найчастіше з бідних регіонів, та іноземних громадян, які не завжди мають відповідний бойовий досвід.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Три загони у складі майже 5 тисяч військових будуть діяти на трьох напрямках в рф

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Війська рф не полишають спроб витісняти українських військових з займаних позицій. Про це у ранковому зведенні повідомили в оперативно-тактичному угрупованні (ОТУ) "Харків", інформує портал "Коментарі".

В районі населеного пункту Глибоке окупанти намагалися здійснити перегрупування, в результаті дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуаційні заходи. Поблизу Лукʼянців підрозділи 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків. В районі Стариці та Огірцевого ворог здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій.  Активізував ведення повітряної розвідки.

ЩО відбувається у Вовчанську, та які втрати несе ворог – читайте за посиланням.

Читайте также