Окупанти створюють велику добровольчу бригаду на трьох напрямках фронту – ОТУ «Харків»

Три загони у складі майже 5 тисяч військових будуть діяти на трьох напрямках в рф

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Війська рф не полишають спроб витісняти українських військових з займаних позицій. Про це у ранковому зведенні повідомили в оперативно-тактичному угрупуванні (ОТУ) "Харків", інформує портал "Коментарі".

В районі населеного пункту Глибоке окупанти намагалися здійснити перегрупування, в результаті дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуаційні заходи.

Поблизу Лукʼянців підрозділи 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків.

В районі Стариці та Огірцевого ворог здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій.  Активізував ведення повітряної розвідки.

У Вовчанську в рамках підготовки до штурмових дій противник здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням 2-х танків та 2-х МТЛБ, поніс втрати та відійшов.

В районі населеного пункту Тихе противник продовжує здійснювати заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-ту окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії.

"На виконання наказу міністра оборони рф від 21.08.2024 р., начальника генерального штабу зс рф від 22.08.2024р. здійснюється формування добровольчої бригади "Барс" у складі трьох добровольчих загонів "Барс-Брянск", "Барс-Курск", "Барс-Белгород" загальною чисельністю 4921 військовослужбовець, які будуть виконувати завдання в інтересах угруповання військ "Сєвєр"", – йдеться в повідомленні.

Протягом минулої доби відбулося 2 ініційованих ворогом бойових зіткнення. Також російські терористи завдали 6 авіаударів з використанням 6 КАБів та 22-х некерованих авіаційних ракет. Крім того, російські окупанти завдали 43 удари дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

Від початку цієї доби триває 2 бойових зіткнення у районі Вовчанська.

Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 110 осіб.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 71 одиницю озброєння та військової техніки, зазначають в ОТУ "Харків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться