Окупанти просунулися на Харківщині, Сили оборони теж мають успіх – DeepState

Російська армія активно наступає на Харківщині

Сили Оборони відновили позиції у Нью-Йорку, Неліпівці на Донеччині та біля Липців на Харківщині. Ворог просунувся біля Піщаного, Стельмахівки Харківської області, Гірника, в Калинівці, Лісівці та Галицинівці на Донеччині. Про це повідомили аналітики проєкту DeepState, оновивши мапу бойових дій, інформує портал "Коментарі".

"З приводу гарних новин, то очікуйте завтра офіційну інформацію", – наголосили у DeepState.

В Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що українські сили нещодавно відновили позиції на північ від Харкова на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, на півночі Харківської області. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на північний схід від Липців.

"Російські сили продовжили наступ в районі Глибокого та в районі Вовчанська 5 вересня. Харківська група військ України повідомила, що особовий склад російського 7-го мотострілецького полку, що діє в районі Лук'янців, страждає від нестачі питної води та відмовляється проводити деякі невказані операції", – йдеться в повідомленні.

Крім того, російські війська нещодавно незначно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 5 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно трохи просунулися на північний захід від Піщаного.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок, агресор завдавав авіаударів по районах населених пунктів Харків, Циркуни, Колісниківка, Шийківка, Ізюмське Харківської області.

На Харківському напрямку відбулося сім  боєзіткнень поблизу Стариці та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку точилося 15 боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової та Андріївки. Про успіх однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.

Читайте также