Безробітний на Харківщині “подбав про кар'єру” під час окупації: подробиці

Житель Харківщини встиг втекти до росії

У Харківській області виявили колаборанта, який був безробітним, а під час окупації обійняв посаду “начальника отдела”. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) чоловіку повідомлено про підозру.

Підозрюваний — 22-річний безробітний мешканець селища Козача Лопань Харківської області.


Досудове розслідування встановило, що під час захоплення російськими військами населеного пункту він вирішив “подбати про карʼєру”. 

У прокуратурі повідомили, що він добровільно та свідомо пішов на співпрацю з ворогом та працевлаштувався до окупаційної адміністрації. Колаборант обійняв посаду “начальника адміністративно-господарчого відділу”.

Чоловік “керував” житлово-господарською сферою у селищі -  слідкував “за порядком” для комфорту “нової влади”.

Напередодні деокупації Харківського регіону чоловік встиг втекти на територію рф. Зараз вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові та області прокуратура продовжує виявляти колаборантів. У Харкові викрили доцента вишу, який допомагав окупантам обстрілювати місто. Детальніше про цю справу читайте за посиланням.

Інший мешканець Харкова радів “освобождению Харьковского региона”. Що йому загрожує, читайте тут


Читайте также